Izvor: RTS, 29.Avg.2023, 08:38

Кецмановић повео, па елиминисан од Вариљаса на старту Ју-Ес опена

Српски тенисер Миомир Кецмановић није успео да се пласира у друго коло Ју-Ес опена, пошто је вечерас поражен од Перуанца Хуана Пабла Вариљаса резулатом 3:1.
Меч је трајао три сата и 14 минута. Кецмановић је први сет решио у своју корист без много муке. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Брејкнуо је противника у трећем, петом и седмом гему и тако дошао до предности од 1:0 у сетовима.
Други сет је био много узбудљивији. У трећем и петом гему је овог пута сервис изгубио српски тенисер, али успео је Кецмановић да одговори у осмом и у 10. гему за 5:5.
Наредни гем ипак поново губи Србин и након тога Вариљас успева да поравна резултат на 1:1 у сетовима. Кецмановић је трећи сет отворио са брејком и тако је стигао до предности од 3:0.
Ипак, Перуанац се није предавао и успео је да дође до свог брејка у петом гему. Још једном је српском тенисеру одузео сервис у 11. гему и у наредном сервисао за вођство у сетовима - 2:1.
На почетку четвртог сета перуански тенисер је одмах направио брејк и тиме одредио ток сета. Сервирали су обојица сигурно до резултат 5:4, када је Вариљас без муке освојио гем за победу 3:1 у сетовима.
Он ће у другом колу играти са Американцем Тејлором Фрицом, који је победио земљака Стива Џонсона 3:0 (6:2, 6:1, 6:2). Ју-Ес опен игра се за наградни фонд од преко 29 милиона долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.