Izvor: RTS, 27.Avg.2023, 19:41

Ливерпул са играчем мање однео победу из Њукасла, Дарвин јунак "црвених"

Головима Дарвина Нуњеза у завршници меча, Ливерпул је као гост савладао екипу Њукасла 2:1, у дербију трећег кола Премијер лиге.
Имао је Њукасл игру и резултат, имао је и играча више на терену од 28. минута, али је у финишу меча остао празних шака - Ливерпул >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је окренуо и тријумфовао 2:1.
Често оспоравани нападач Дарвин Нуњез израстао је у правог хероја "црвених" који су стрпљиво чекали своју прилику и две праве претворили у преокрет на "Сент Џејмсис парку".
Њукасл је после пораза од Ситија у прошлом колу желео да у новом дербију покаже зубе и наговесте да ове сезоне могу да се укључе у борбу за трофеј, али тим Едија Хауа у томе није успео.
Ентони Гордон је у 25. минуту после соло продора донео предност "свракама", а само три минута касније Вирџил ван Дајк зарадио је црвени картон после грубог старта на Исаку.
Њукасл је наставио са нападима, па се у тим тренуцима чинило да гости немају шта да траже на северу Енглеске.
Како је време одмицало, Ливерпул је био све конкретнији, а кључну измену Клоп је направио у 77. минуту, када је на терен послао уругвајског нападача Дарвина Нуњеза.
Само четири минута касније Дарвин је искористио асистенцију Жоте и прецизним ударцем савладао Поупа, да би у судијској надокнади времена Салах изузетно упослио Уругвајца за тотални преокрет.
Ливерпул је дошао до седмог бода у такмичењу и деобе другог места, док је Њукасл остао у средини табеле са три освојена бода.
Треће коло Премијер лиге
Петак:
Челси – Лутон 3:0
Субота:
Бормут – Тотенхем 0:2
Арсенал – Фулам 2:2
Брентфорд – Кристал палас 1:1
Евертон – Вулверхемптон 0:1
Манчестер јунајтед – Нотингем форест 3:2
Брајтон – Вест Хем 1:3
Недеља:
Барнли – Астон Вила 1:3
Шефилд јунајтед – Манчестер Сити 1:2
Њукасл – Ливерпул 1:2
Табела:
1. Манчестер Сити 9
2. Вест Хем 7
3. Тотенхем 7
4. Ливерпул 7
5. Арсенал 7
6. Брајтон 6
7. Астон Вила 6
8. Манчестер јунајтед 6
9. Брентфорд 5
10. Челси 4
13. Кристал палас 4
14. Нотингем форест 3
15. Вулверхемптон 3
16. Бормут 1
17. Шефилд јунајтед 0
18. Барнли 0
19. Лутон 0
20. Евертон 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.