Izvor: RTS, 27.Avg.2023, 14:31

Пољубац који је потресао спортски свет – председник фудбалског савеза Шпаније Рубијалес суспендован, забрана приласка фудбалерки Ермосо

Једанаест чланова тренерског и техничког особља стручног штаба женске фудбалске репрезентације Шпаније, првака света, поднело је оставке после онога што се догодило на додели златних медаља, када је председник фудбалског савеза те земље Луис Рубијалес ухватио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за главу и пољубио у уста играчицу Џенифер Ермосо.
Чланови стручног штаба објавили су саопштење, подстакнути ставом Рубијалеса да докаже своју невиност.
"У светлу неприхватљивог става и изјава шефа федерације, донели смо одлуку да поднесемо оставке на своје функције", наводи се у саопштењу чланова стручног штаба.
Особље је такође потврдило да им је наређено да присуствују говору Рубијалеса у петак.
"Ово је било посебно штетно, јер су многе чланице стручног штаба биле принуђене да седе у првом реду“, како би се сугерисало да се слажу са Рубијалесовим примедбама, наводи се у саопштењу.
Заједничка изјава о оставци уследила је неколико сати након што је Фифа саопштила да ће Рубијалес одмах бити суспендован "из свих фудбалских активности на националном и међународном нивоу" на "почетни период од 90 дана, до дисциплинског поступка" који је против њега покренут раније ове недеље. Његову функцију за то време обавља потпредседник Педро Роча Јунко.
Дисциплински судија Фифе Хорхе Паласио рекао је да "како би се очувала, између осталих фактора, основна права“ играчице Ермосе, Рубијалесу је такође наређено "да се уздржи да лично или преко трећих лица контактира с њом или покуша да успостави контакт са њој блиским особама.
Комитет Фифе саопштио је да неће дати никакве додатне информације о дисциплинском поступку док се не донесе коначна одлука. Није дат временски рок када ће бити донета одлука која би могла довести до санкција које се крећу од упозорења до суспензије.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.