Izvor: RTS, 27.Avg.2023, 05:47

Поповић: Припремамо се врло детаљно за Шведску

Одбојкашице Србије играће меч осмине финала Европског првенства против репрезентације Шведске у понедељак, 28. августа. Уочи меча Мина Поповић је истакла да веома детаљно припремају предстојећи дуел.
Одбојкашице су први пут тренирале у хали у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Бриселу где ће играти утакмицу осмине финала против Шведске. Током тренинга пратиле су резултат кошаркаша против Кине на Светском првенству.

"Знамо пар играчица као што је Изабел Хак, за коју сви знамо какав је играч, ког калибра. До сада су и на овом турниру показале да играју јако лепу одбојку, да могу да се боре и дошле су до те фазе с разлогом, тако да, наша припрема је као и за сваку утакмицу врло детаљна. И ево имамо још пар дана да се припремимо и физички што се тренинга тиче", истакла је Мина Поповић.
Најбоља одбојкашица Шведске Изабела Хак тренирала је у Вакифбанци са Ђованијем Гвидетијем и његовим помоћником Саимом Паканом.
"Против Шведске мислим да ћемо бити добри. Знамо их одлично, посебно Изабелу Хак, тренирали смо је две године у клубу, познате су нам њене добре и лоше стране. Спремићемо одговор за њену игру. Јаки смо, спремни смо за борбу и идемо до финала", уверен је Саим Пакан први помоћник селектора Србије.
Шведска је на прошлом шампионату Европе такође била четврта у групи, али је у осмини финала елиминисала Бугарску, па је потом поражена од Холандије у четвртфиналу.
"Сад је фаза у којој нема простора за грешке. Свесни смо тога и мислим да нам сад иде занимљивији део, тако да се радујемо томе сигурно", рекла је Мина Поповић.
Србија је прву фазу такмичења завршила без пораза и са само два изгубљена сета.
"У групној фази играли смо прилично добро, победили смо свих пет утакмица и изгубили само два сета. Припремали смо се да стигнемо до финала и мислим да смо на правом путу", навео је Пакан.  
Србија ће против Шведске играти у понедељак, 28. августа од 17.00.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.