Izvor: RTS, 26.Avg.2023, 21:00

Вождовац изненадио Звезду на свом терену, први пораз црвено-белих у Суперлиги

Фудбалери Вождовца савладали су на свом терену екипу Црвене звезде 3:2 у оквиру петог кола Суперлиге Србије. Вождовац је прекинуо неславан низ против Звезде, јер је до ове утакмице 15 пута заредом био поражен од црвено-белих.
Вождовац је уписао први >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тријумф ове сезоне у Суперлиги Србије, након четири ремија. 
До раног вођства домаћи тим је стигао након грешке Милоша Дегенека на десној страни близу шеснаестерца Звезде, стрелац је био нападач Борисав Бурмаз.
Звезда је након примљеног гола узвратила офанзивном игром, али није направила ниједну акцију којом би угрозили противничку екипу.
Црвено-бели су током првог полувремена у већој мери играли на половини противника и имали већи посед лопте од чак 71%, али то није било довољно да постигну погодак.
Михајло Нешковић био је стрелац другог гола за Вождовац у 44. минуту.
У наставку меча, гости су нападали, али нису успевали у намери да смање резултатску разлику. 
Као и код првог гола, Вождовац је након грешке дефанзивца Звезде Александра Драговића успео да дође до трећег гола и велике предности, стрелац је био Данило Теодоровић у 61. минуту.
Први погодак за црвено-беле постигао је Милан Родић у 74. минуту, након прецизног додавања Гејлора Канге. 
Коначан резултат меча поставио је Канга након реализованог пенала у 90. минуту.
Звезда је доживела први пораз у најјачем домаћем такмичењу након 27. октобра 2021. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.