Izvor: RTS, 26.Avg.2023, 11:40

Ђоковић: Сваки гренд слем турнир гледам као златну прилику за још историје

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је уочи почетка Ју Ес опена да сваки гренд слем турнир гледа као могућност да испише још историје.
Србин је на конференцији пред почетак последњег гренд слема сезоне рекао да му крај каријере није у мислима у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << овом тренутку.
"Не знам колико ми је још слемова остало. Гурам даље, немам крај у мислима у овом тренутку. Разумем да су ствари другачије кад имам 36 година, морам више све да ценим, да будем присутан у тренутку и да сваки слем третирам као последњи. Сад сваки слем гледам као златну прилику да испишем још историје", рекао је Ђоковић, 
Најбољи српски тенисер има  23 освојена гренд слема, по чему је најбољи у историји.
Ђоковић је досад трипут освајао последњи гренд слем сезоне, 2011, 2015. и 2018. године.
"Овде сам изгубио више финала него што сам добио, у том смислу ми је ово најгори слем, али константност резултата је ту, играо сам барем четвртфинале скоро увек. Можда овде има више изненађења и јер је финиш сезоне, осам напорних месеци је иза нас", додао је Ђоковић.
Није желео да прича о евентуалном финалу са Карлосом Алкаразом.
"Непоштовање је према следећим противницима да сад причам и мислим о финалу, никад нисам тако размишљао. Карлос је број један, мој тим гледа његове мечеве, као што његов тим гледа моје, то није тајна. Али радити озбиљно на тренингу на нечему конкретно за Алкараза, то се догађа једино пред меч са њим", закључио је Ђоковић.
Ју-Ес опен почиње 28. августа, а титулу брани Карлос Алкараз.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.