Izvor: RTS, 25.Avg.2023, 19:36

Канада демолирала Француску, Колеове НБА звезде у дубокој сенци Гилџус-Александера

Кошаркаши Канаде убедљиво су савладали Француску 95:65 у дербију дана у другом мечу Групе Х на Светском првенству у кошарци. Канада је зонском одбраном и високим пресингом у другом полувремену пронашла решење за расположеног Фурнијеа. Најбољи потез на мечу Николаса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Батума није утеха за "триколоре".
Дуел Француске и Канаде био је најављен као дерби дана на Мундобаскету, очекивање су оправдала само прва два периода игре.
"Триколори" су у току првог полувремена били добар ривал, држећи прикључак махом захваљујући поенима прве звезде тима Евана Фурнијеа.
Бек "петлова" је на полувремену имао 19 поена од 40 колико је укупно убацила читава екипа.
Французи су добро одиграли само прву четвртину коју су добили 18:14 и поред тога имали неколико добрих потеза, од којих се највише издваја блокада Николаса Батума над Лугенцом Дортом.
Искусни кошаркаш Француске испратио је полу-контру ривала и на сличан начин као и у полуфиналу Олимпијских игара када је блокирао Клемена Препелича сада зауставио и крилног кошаркаша Канаде.
За разлику од првог полувремена које је имало резултатску неизвесност у другом је Канада у потпуности декласирала ривала.
Канађани су пресингом над Фурнијеом и флексибилном зоном успели у потпуности да неутрализују нападе Француске који су постали статични и безидејни.
Са друге стране Шеј Гилџус-Александер користио је транзицију да уђе у серију која је Канађанима брзо донела двоцифрену предност у трећој четвртини.
Серија продора навела је француске кошаркаше да се скупљају у "рекету" што је оставило доста простора за играче са стране који су погађали отворене шутеве.
Плеј Канаде је у другом полувремену убацио 18 од својих 27 поена, од чега је меч завшио и са 13 скокова, шест асистенција, без фаулова, са једном изгубљеном и две украдене лопте.
Гилџус-Александер је меч завршио и са индексом корисности 36.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.