Izvor: RTS, 25.Avg.2023, 17:30

Јовић: Не осећам притисак; Ристић: Против нас ће сви дати максимум

Српски репрезентативци Никола Јовић и Душан Ристић поделили су своје утиске о предстојећем мечу са Кином на отварању Светског првенства.
Никола Јовић је пред дуел са Кином изјавио да очекује идентичан исход као на припремном мечу у Шенжену. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Једва чекам да почнемо. Сви су задовољни, сви су срећни како ово изгледа. Сви су позитивни, надамо се добрим резултатима. Против Кине смо играли пре седам дана. Надамо се сличном исходу, да ћемо да добијемо. Скаутинг смо одрадили, тренери су урадили добар посао, на нама је да то на терену покажемо", рекао је Јовић.
О притиску играња за национални тим као НБА играч, Јовић каже да га уопште не осећа.
"Ја тај притисак не осећам. Овај спорт играм из љубави, стварно волим да се такмичим, такмичар сам. Зато сам и дошао овде, да помогнем свом тиму, да пробамо да се покажемо у што бољем светлу и да пробамо да добијемо што више утакмица"
Душан Ристић је навео да постоји свест у тиму да ће сваки ривал дати максимални труд против њих.
"Сви смо радили вредно, стварно смо одрадили добар посао од како смо дошли овде у Манилу. Услови су феноменални. Одрадили смо сваки тренинг перфектно и мислим да улазимо у утакмицу сви спремни. Имамо позитивну енергију у тиму, сви су фокусирани на своје улоге и сви су подређени тимском успеху. То је оно што сматрам да је најважније у овом тренутку. Циљ нам је да сваку утакмицу уђемо са максималним приступом и максималним поштовањем према противнику. Ово је Светско првенство, свако ће дати свој максимум и свако ће одиграти сјајну утакмицу против нас. Мислим да се не оптерећујемо превише резултатом, већ да идемо од четвртине до четвртине и да испоштујемо наше принципе које смо зацртали у нападу и одбрани. Мислим да ако то испоштујемо, резултат ће доћи", рекао је Ристић за КСС.
Након дуела са Кином, тим Србије очекују још две утакмице у Групи Б. Прво протви Порторика, 28. августа од 14 часова, а потом против Јужног Судана, 30. августа од 10 часова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.