Izvor: RTS, 25.Avg.2023, 12:19

Ангелина Топић у финалу Светског првенства

Српска атлетичарка Ангелина Топић пласирала се у финале дисциплине скок увис пошто је у квалификацијама прескочила потребну норму од 192 центиметра.
Топићева је све до висине 1,92 прескакала из прве, а висину 1,92 је прескочила из трећег покушаја >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и тако обезбедила пласман у финале и борбе за медаљу.
Укупно 35 девојака такмичило је у две квалификационе групе, а у финалу је било места за све које пребаце норму од 1.94м или 12 најбољих по резултату.
Висину од 1.92 м успело је да прескочи 8 такмичарки. Пет атлетичарки имало је исту прескочену висину од 1.89 м, па је свих пет прошло у финале.
После пласмана у финале Топићева је за РТС рекла да је у квалификацијама потврдила добру форму и да ће дати све од себе да у борби за медаље оствари што бољи пласман.
У финалу ће се такмичити укупно 15 атлетичарки, уместо 12, а борба за медаље на програму у недељу од 20 часова и пет минута.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.