Izvor: RTS, 24.Avg.2023, 23:34

Ана Бјелица: Предиван је осећај играти пред пуном халом, спремни смо за Шведску

Српска одбојкашица Ана Бјелица изјавила је након победе над Белгијом у последњем колу групне фазе да је њена екипа спремна за осмину финала Европског првенства против Шведске.
Србија је у Генту победила селекцију Белгију 3:0 у мечу последњег, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << петог кола Групе А на Европском првенству. Србија је освојила прво место, а у осмини финала ће играти против Шведске.

"Био је предиван осећај играти пред пуном халом. Успели смо да победимо 3:0 и идемо пуне елана у Брисел. Сигурно је да ћемо добро да се спремимо. Шведска у својим редовима има играчицу, која се налази у топ три коректора у свету. Спремићемо се као и за сваку другу утакмицу, али мислим да не би требало да имамо већих проблема. Спремни смо као тим, играмо добро, сви су расположени и мотивисани и све иде у добром правцу", изјавила је Бјелица.
Српска одбојкашица Александра Узелац честитала је екипи на победи против Белгије.
"Поносна сам на све своје саиграчице. Јако ми је драго да смо победиле пред великим бројем навијача. Играле смо пред пуном халом. Било је изузетно играти у оваквој амтсмофери. Очекујемо победу против Шведске. Трудићемо се да победимо све мечеве до краја и да освојимо то злато по које смо дошле", навела је Узелац.
Одбојкашица Србије Маја Алексић је похвалила атмосферу у дворани у Генту.
"Знали смо да морамо да победимо да би биле прве у групи. Очекивали смо неизвестан меч, али није било тако. Оствариле смо оно што нам је био циљ. Припремићемо се за Шведску као и за сваку другу утакмицу. Знамо да сада следи тежи део, игра се на један меч и све је могуће. Међутим, ја верујем да неће да буде никаквих проблема", истакла је Алексићева.
Утакмица осмине финала Европског првенства између Србије и Шведске биће одиграна 27. августа у Бриселу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.