Izvor: RTS, 24.Avg.2023, 08:33

Партизан против Нордсјеланда у првом дуелу тражи повољан резултат за реванш у Београду

Фудбалери Партизана играју први меч против данског Нордсјеланда у плеј-офу за пласман у групну фазу Лиге конференција. Директан пренос утакмице је на Првом програму РТС-а од 18.30, а најважније детаље на мечу можете пратити на нашем порталу.
После >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << велике борбе у двомечу са азербејџанским Сабахом, београдски Партизан је стигао до последње рунде квалификација за групну фазу Лиге конференција.

У првом мечу који се игра на Фарум парку Партизан ће тражити прилику за реванш у Београду.
Нордсјеланд је тим који не припада европској елити, а притом нема богато европско искуство, нити сјајне појединце који би направили разлику на терену. Последњи пут Партизанов противник био је шампион Суперлиге Данске 2012. године. 
Нордсјеланд ће против Партизана бити ослабљен, јер је француском Лиону продао једног од најбољих играча деветнаестогодишњег Ернеста Нуаму који је ове сезоне на четири утакмице постигао пет голова за дански тим.
Фудбалера Гане у нападу би могао да замени Бенџамин Нигрен, перспективни Швеђанин који бележи добре наступе у Суперлиги Данске.
Партизан и Нордсјеланд играли су недавно, тачније 2018. године, а тада су црно-бели у трећем колу квалификација за Лигу Европе били бољи укупним резултатом 5:3.
У претходном колу квалификација за Лигу конференција дански тим је био бољи од ФЦСБ-а, односно од бивше Стеауе.
Према речима тренера Партизана Игора Дуљаја уочи утакмице против Нордсјеланда све осим пораза био добар резултат за црно-беле.
"Све осим пораза за нас би био добар резултат. Имамо наше амбиције, видели сте да смо прошли Сабах, али нас сада очекује озбиљнији тим. Они јесу млади, али морамо да имамо у виду какав су трансфер направили. То је њихов систем, много младих играча који су брзи, окретни, агресивни. Биће нам изузетно тешко, имају две утакмице, после којих се рачуна збир датих и примљених голова", истакао је Дуљај.
Директан пренос утакмице Нордсјеланд - Паризан је на Првом програму РТС-а од 18.30, а најважније детаље на мечу можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.