Izvor: RTS, 22.Avg.2023, 20:46

Бланка Влашић о Ивани Вулети: Ако сам ја плакала због ње, могу да замислим како је цела Србија реаговала

Историјско злато Иване Вулете на шампионату у Будимпешти одушевило је и многе некадашње шампионе света и светске рекордере, који су са нескривеним дивљењем причали о каријери најтрофејније српске атлетичарке. Нарочито се истакла изјава двоструке првакиње планете >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у скоку увис Хрватице Бланке Влашић, која је нарочито емотивно испратила Иванин успех.
Влада Србије је наградила српску атлетичарку Ивану Вулету и њеног тренера Горана Обрадовића са по 30.000 евра. Вулетино злато на Светском првенству у Будимпешти у скоку удаљ, коментарисала су велика имена светске атлетике.
Двострука светска шампионка у скоку увис Хрватица Бланка Влашић нагласила је колико је импресивно то што је Вулета у тим годинама дошла до најбољег резултата.
"Мислим да је првенствено за њу ово једна потврда и награда њезине истрајности, што није одустала, што се борила. Пазите, у тим годинама, након толико дуге каријере скочити лични рекорд, на тако великом такмичењу и освојити злато напокон, то је заиста вредно дивљења. Ја сам особно плакала, већ када је скочила 7,05 сам знала, гледајући остале девојке, да ће то бити то. Али, 7,14 је стварно било шлаг на торти. Не знам, ако сам ја плакала, могу да замислим како је цела Србија реаговала", рекла је Влашићева за РТС.
Освајач злата на Олимпијским играча у Барселони у дисциплини 400 метара са препонама Кевин Јанг апострофирао је утицај на децу и мотивацију за бављењем спортом.
"Милиони српске деце се на њу угледају. Деца све прате и сјајно је када имају појединце који утичу на њих да поставе циљеве високо. Надам се да Ивану сви у Србији третирају као велику звезду", рекао је Јанг.
Двоструки светски првак у 110 метара са препонама Колин Џексон навео је да је Ивана инспирација свим почетницима.
"Вулетина победа у 33. години показује младима да морају напорно да раде и да не посустају. Најважније је увек веровати у остварење свог сна. Са 33 године освојити светско злато, прескочити 7,14 уз национални рекорд, од тога не може боље. Она је права инспирација свакоме ко почиње, јер је најбоља", изјавио је Џексон за РТС.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.