Izvor: RTS, 21.Avg.2023, 16:21

Како изгледа нови стадион у Дубочици – отварање после две и по године чекања

Нови фудбалски стадион у Дубочици крај Лесковца свечано се отвара у понедељак. Одиграће се меч Прве лиге Србије између локалног тима ГФК Дубочице и ФК Нови Сад. Ради се о пројекту који је коштао 2,5 милијарди динара.
Стадион у Дубочици део је великог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << улагања у ком су изграђени стадиони у Зајечару и Лозници. Капацитет му је осам хиљада места и испуњава критеријуме Уефе. 
Фудбалери Чукаричког играће реванш плеј-офа квалификација Лиге Европе против Олимпијакоса на овом стадиону 31. августа, као и даље дуеле у европским такмичењима.
Градоначелник Лесковца Горан Цветановић навео је да је ово прилика да се тај град прикаже у најбољем светлу.
"Сваког дана нам долазе нови апарати, већ смо дошли до три милијарде евра инвестиција. Захвални смо свима који су у овом учествовали и сигуран сам да ћемо оправдати поверење, да ће грађани бити задовољни на утакмици са гостима из Новог Сада. Показаћемо оно што је Лесковац увек био, да има традицију као центар спортских догађаја где се шири позитивна енергија", рекао је Цветановић.
Председник ГФК Дубочица Дејан Савић изјавио је да влада права еуфорија због догађаја који се чекао две и по године.
"У годишњици века постојања ФК Дубочица догодила се и изградња градског стадиона. У самом граду влада велико интересовање и еуфорија. Надамо се да ће трибине бити испуњене до последњег места. Играчи су спремни, орни и једва чекају да истрче на терен овог прелепог стадиона. Нешто што смо чекали две и по године", рекао је Савић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.