Izvor: RTS, 20.Avg.2023, 20:02

Ивана Вулета за РТС: Десет година чекам ово злато, ван себе сам

Светска шампионка у скоку удаљ Ивана Вулета је у изјави за Други дневник РТС-а после историјског успеха истакла је на путу до најсјајнијег одличја искуство било њен највећи савезник.
Вулета је до злата стигла скоком у петој серији од 7,14 метара.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << /> Шампионка света је овај моменат чекала 10 година и осећана се у Будимпешти као код куће
"Мени се све ово и даље чини као једна велика шала. Толико дуго чекам на ово да је то страшно. Од прве медаље 2013. године је било толико успеха, неуспеха, покушаја,...После 10 година да освојим ту златну медаљу и да на истом такмичењу скочим лични рекорд је најлепши могући сан. Не знам да ли сам у животу толико плакала, ван себе и много сам поносна. Ово је само потврда да је искуство мој највећи савезник. Нисам имала сумњу да сам спремна за то, само сам чекала прилику да се све поклопи. Атмосфера је била прелепа, као код куће, подршка и са трибина и од девојака са којима сам скакала", кренула је Вулета.
Главна драж је у подели радости и славља са најближима.
"Тренуци за које се живи. Само сазнање да проживљаваш нешто најлепше у послу који радиш и да са најближима, вољенима можеш то да поделиш је прелепо. Свако ко је то прошао зна колико је тај осећај непроцењив", рекла је Вулета.
У прошлости је имала пехове, преступе и повреде који су је удаљавали од много бољих резултата.
"То су неке ствари које су биле ван мог домена. Апсолутно је било јасно да сам спремна, ретко кад ми се десио неки скок да случајно освојим неку медаљу. Увек сам била спремна. Некад сам вредела за злато, некад за треће, четврто место, али сам знала да сам дала све што сам могла и апсолутно сам пресрећна што сам је дочекала", навела је Вулета за РТС.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.