Izvor: RTS, 20.Avg.2023, 12:08

Вучић с атлетичарима: Хвала свима на начину на који браните боје Србије

Председник Србије Александар Вучић састао се са атлетичарима који се такмиче на Светском првенству у Будимпешти, истакавши том приликом захвалност спортистима на начину на који представљају државу.
Председник Србије борави у дводневној посети >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мађарској, а са председницом Каталин Новак присуствовао је церемонији отварања Светског првенства у атлетици.

Вучић је разговарао и са атлетичарима који представљају Србију на Светском првенству.
"Хвала свима на начину на који браните боје Србије. Гледам да и ми направимо стадионе као у Мађарској" рекао је Вучић.
Србију на Светском првенству представљају девет атлетирача у шест дисциплина. Асмир Колашинац, Елзан Бибић, Армин Синанчевић и Милица Гардашевић су завршили учешће првог дана турнира.
"Поносан на наше атлетичаре који ће у наредним данима бранити боје Србије на и који су својим претходним успесима већ доказали да напорним радом и великим сновима могу да дођу до светског врха", истиче Вучић на Инстаграму.

Данас у борби за медаљу учествоваће Ивана Вулета у дисциплини скок у даљ, а Славко Стевић такмичиће се у квалификацијама скока увис.
"Пожелео сам им успех у такмичењима и поручио да дају све од себе како би своје успехе крунисали највећом од свих награда – нашом химном и заставом на победничком постољу, али да је најбитније од свега да се не предају и да знају да је Србија свим срцем уз њих", навео је председник Србије на Инстаграму.
У разговору са атлетичарима, поред председника Вучића, био је и министар спорта Зоран Гајић, министар финансија Синаша Мали, председник Српског атлетског савеза Веселин Јевресимовић, директор Атлетског савеза,а Слободан Бранковић, док су од спортиста присуствовали Ивана Вулета, Армин Синанчевић, Асмир Колашинац.
"Видео сам стадион који су направили, прелеп је. Морамо направити нека решења, како ћемо да одржавамо ово што ми правимо, да нађемо решења за будућност. Ми тражимо за фубалске стадионе најмоћније светске компаније да нам помогну да водимо то. Јер ако оставимо локалним самоуправама и савезу то би била катастрофа", навео је Александар Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.