Izvor: RTS, 20.Avg.2023, 10:30

Скариоло саопштио коначан списак кошаркаша за Светско првенство

Селектор кошаркашке репрезентације Шпаније Серђо Скариоло саопштио је списак од 12 играча који ће учествовати на предстојећем Светском првенству, које ће бити одржано од 25. августа до 10. септембра у Јапану, Филипинима и Индонезији.
Шпанија на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << предстојећем Мундобаскету брани златну медаљу освојену 2019. године у Кини.

Скариоло је одлучио да са списка изостави Алберта Абалдеа, Себастијана Саиза и Хаимеа Прадиљу.
Селектор Шпаније је саопштио да ће на списку бити и повређени Алберто Дијаз, али ако се он не опорави до почетка Мундобаскета замениће га Хаиме Фернандез.
На списку су: Алберто Дијаз, Хуан Нуњез, Серхио Љуљ, Дарио Бризулеа, Руди Фернандез, Алекс Абринес, Виктор Клавер, Жоел Пара, Хуанчо Ернангомез, Санти Алдама, Вили Ернангомез и Усман Гаруба. Шпанија ће на СП играти у групи Г са Ираном, Бразилом и Обалом Слоноваче.
Шпанија се налази у Групи Г, а играће против Ирана, Обале Слоноваче и Бразила. Шпанија на предстојећем Мундобаскету брани златну медаљу освојену 2019. године у Кини.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.