Izvor: RTS, 19.Avg.2023, 23:17

АЕК слави Домагоја Виду, Динамо Загреб испустио победу у Атини

Одложени други меч између АЕК-а и Динама из Загреба завршен је 2:2, што у укупном резултату чини 4:3 за грчки тим, који се самим тим пласирао у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона. Овај резултат има нарочито емотивно значење по АЕК због туче навијача два клуба у којој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је један од њихових присталица изгубио живот.
 Грчки клуб је у првом мечу победио 2:1 у Загребу, али је Динамо у 65. минуту имао 2:0, резултат којим би прошао даље.
Шутало у 45+2. и Љубичић у 65. минуту дали су наду гостима да могу до пласмана у наредну рунду.
АЕК је међутим у надокнади стигао не само до гола за продужетак, већ и до ремија којим је прошао даље.
Прво је Араухо у 90+2. минуту смањио на 1:2, да би затим у осмом минуту надокнаде, после дојаве из ВАР собе, норвешки судија Еспек Ескас показао на белу тачку јер је један играч Динама играо руком у шеснаестерцу, 
Лопту је на белу тачку наместио Леви Гарсија, али је голман гостију Ливаковић одбранио пенал, међутим на лопту је налетео Вида, бивши члан Динама и послао лопту у мрежу, а бивши клуб у плеј-оф Лиге Европе. Мијат Гаћиновић је играо за АЕК од 67. минута. 
АЕК ће играти против Антверпена у плеј-офу Лиге шампиона, док ће Динамо у плеј-офу Лиге Европе играти против прашке Спарте.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.