Izvor: RTS, 19.Avg.2023, 04:54

Ђоковић надиграо и Фрица за полуфинале Синсинатија

Најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић убедљиво је победио Американца Тејлора Фрица са 2:0 (6:0, 6:4) и обезбедио пласман у полуфинале турнира у Синсинатију. У борби за пласман у финале Ђоковић ће се срести са Немцем Александром Зверевом.
Новак Ђоковић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је самоуверено ушао у меч и за само 62 минута игре елиминисао деветог играча света наставивши пут ка трећој титули на турниру у Охају.

Рекордер по броју освојених гренд слем титула сјајно је почео меч против 11 година млађег Америјанца коме је на свој сервис препустио само три поена, направио исто толико брејкова и са 6:0 освојио први сет за само 21 минут игре.
Фриц је у на старту другог сета успео да се на кратко врати у меч и чак освоји брејк на почетку, али је предност успео само кратко да одржи до трећег Новаковог сервис гема.
На 4:2 за Фрица, Ђоковић је освојио четири узастопна гема уз два брејка, искористио прву меч лопту и у великом стилу по девети пут у каријери изборио место међу четири најбоља у Охају.  
У полуфиналу Ђоковић ће се срести са тренутно 17. играчем на листи Немцем Александром Зверевом који је раније надиграо Француза Адриана Манарина са 2:0.
Ђоковић и Зверев су до сада у каријери 11 пута одмеравали снаге на теренима, а у победама са 7:4 води тенисер из Србије.
У другом полуфиналу снаге ће одмеравати Хуберт Хуркач и Карлос Алкараз.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.