Izvor: RTS, 18.Avg.2023, 00:57

Јовановић за РТС: Херојство је тимско, одбране су биле на моју срећу

Голман Партизана Александар Јовановић истакао је да није он јунак тријумфа над Сабахом, већ цела екипа.
Партизан се пласирао у плеј-оф квалификација за Лигу конференција после бољег извођења једанаестераца 5:4 у реваншу са азербејџанским Сабахом. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Црно-бели" су славили 2:0 после 90 минута, што је изједначило укупни резултат на 2:2, те се ишл у продужетке и пенале.
Најзаслужнији за тријумф био је голман Александар Јовановић, који је одбранио два пенала, тачније први и испоставило се неважећи, па поновљени, и то у последњој серији.
"Од првог минута смо хтели победу, били смо јаки на лопти, играли висок пресинг. Херојство је на тиму. Ово на крају је било на моју срећу. Одбранио сам два пенала и успели смо да се пласирамо у следећу рунду", рекао је Јовановић за РТС после меча.
Јовановићје био уверен да српски тим може до преокрета.
"Мени је први пут да осетим публику на "Стадиону Партизана". Драго ми је да се овако завршило. Рекао сам и после прве утакмице да Сабаху неће бити лако на нашем терену. Тако се и испоставило", навео је Јовановић.
Одбрана је очито била боља него у првом сусрету.
"Дефанзивно јако добра утакмица, али одбрана се ради тимски. Не полази све од последња четири играча, голмана и задњег везног. Све у свему, један добар пакет и идемо у следећу рунду где нас чека Нордсјеланд", закњучио је Јовановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.