Izvor: RTS, 17.Avg.2023, 12:29

Дамир Микец вицешампион света ваздушним пиштољем

Репрезентативац Србије Дамир Микец нови је вицешампион света ваздушним пиштољем у првој дисциплини Светског првенства у Бакуу. Микец је актуелни европски првак ваздушним пиштољем, освајач сребра овим оружјем на претходним Олимпијским играма, а сада, по први пут, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и светски вицешампион.
Нашем асу одличје у Бакуу је трећа појединачна медаља на светским првенствима, али претходне две је освојио у неолимпијској дисциплини – МК пиштољ слободног избора (злато и сребро).

Уз Микеца, Србију су представљали Димитрије Гргић и Душко Петров, који су се нашли у средини пасмана, на 61. и 65. месту. Србија је екипно освојила 10. позицију.
Микец је до финала дошао са четвртог места у квалификацијама. Одлично је стартовао у борби за медаље и после првих пет хитаца финала налазио са на другом месту. Међутим, изгубио је добар ритам, па је пао на пето, затим и на шесто место
После 14 хица (од укупно 22) финале је завршио седмопласирани, а наредна два су одредила ко ће као шестопласирани напустити ватрену линију. Тада је Микец поново почео да ниже „десетке“ и сјајне поготке и не само да је избегао испадање, већ се експересно вратио у борбу за медаље. Скочио је на треће, а убрзо и на друго место, које је сачувао до краја. Злато је остало недостижно, јер првопласирани Кинез Бовен Жанг је током целог финала био одличан, и заслужено тријумфовао.
“Медаља у појединачном такмичењу на Светском првенству је једино одличје ваздуђним пиштољем које ми је недостајало у каријери. Пресрећан сам што сам испунио циљ, освојио медаљу коју сам много желео. Сем тога, то сам постигао на стрелишту које много волим и на коме сам остварио много успеха од 2015. године када сам овде у Бакуу постао шампион Европских игара и ваздушним и малокалибарским пиштољем.“, рекао је Микец после финала.
Бронза је припала Бугарину Кирилу Кирову, који је изборио и олимпијску квоту, заједно са Жангом, Швајцарцем Дином Соларијем (шесто место) и Немцем Робином Валтером (осмо место).
Микец је до олимпијске визе дошао почетком године, освајањем титуле првака Европе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.