Izvor: RTS, 17.Avg.2023, 10:00

Нове две медаље за Србију у паратаеквондоу на шампионату Европе у Ротердаму

На Европском првенству у паратаеквонду, које се одржава у Ротердаму репрезентативци Србије освојили су још две медаље. После сребра Марије Мичев, златну медаљу је освојила Јелена Рашић, а Никола Спасић је дошао до сребра и наставили серију успеха којом наши репрезентативци >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сакупљају важне бодове на квалификационим ранг листама за Параолимпијске игре.
До златног одличја у категорији преко 65 килограма дошла је Јелена Рашић. Она је у финалу победила Британку Ејми Трасдејл, која је на параолимпијским играма у Токију била трећа.

“Управо сам постала европски шампион у паратаеквондоу у категорији К-44 плус 65 килограма, односно у апсолутној категорији. И они који ме познају знају колико је важно што сам победила противницу из Велике Британије, пошто ме побеђује већ две године. Она је разлог зашто сам сваки пут боља и према њој се меримо, с обзиром да сви знамо колико Велика Британија улаже у спорт, колико имају апсолутно свих ресурса. Немам речи, ја сам у шоку и јако сам поносна и јако сам срећна и на себе и на свог тренера и своју породицу и толико је лепо носити своју заставу.
Ми се заиста трудимо да промовишемо нашу земљу у најбољем могућем светлу и мислим да сте то и ви видели. Чини ми се да успевамо у томе, почнеш од навијања наших другара, колега како већ, па самих наступа.”, рекла је шампионка Јелена Рашић.
Никола Спајић освојио је сребро у категорији 80 килограма. У самој завршници борбе, Абдул Фаз из Азарбејџана је преокренуо резултат и победио.
“Ја се осјећам као победник, зато што ја мислим да сам победио. У последњој секунди ја сам му пришао на клинч и добио сам два поена назад и то је резултирало да он победи за један поен.”, рекао је Никола Спајић.
“Сав тим који је радио, односно брза борба у току меча, резултирала је у оно што смо хтели. Нажалост, у последњој секунди је испало ово. Тако је како је, једна мала несмотреност или како бих то назвао и нажалост добили смо изгубљен меч.”, констатовао је тренер Бојан Тодоровић.
“Ово европско првенство је најбоље организовано од кад се ја такмичим и мислим да је ово олимпијски ниво такмичења.”, закључио је Никола Спајић.
Србија Европско првенство у Ротердаму завршава са три медаље у паратаеквондоу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.