Izvor: RTS, 14.Avg.2023, 09:12

Челси још једном поставио трансфер рекорд, Каиседо прихватио понуду тима из Лондона

Фудбалски клуб Челси договорио је сарадњу са Мојзесом Каиседом из Брајтона за рекордних 115 милиона фунти, преносе енглески медији.
Трансфер Каиседа из Брајтона у Челси биће најскупљи у историји Премијер лиге чиме ће бити оборен рекорд аргентинског >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << везисте Енца Фернандеза из Бенфике у такође тим из Лондона за 107 милиона фунти.

Каиседо ће са Челсијем потписати уговор до јуна 2031. са опцијом продужетка сарадње на још једну сезону, преносе енглески медији.
На конференцији за медије уочи утакмице Брајтона против Лутона у првом колу Премијер лиге, менаџер Роберто де Зерби рекао је да је већ заборавио на Каиседа.
"Већи клубови могу да купе наше играче, али не могу да купе нашу душу и тимски дух", истакао је Де Зерби.
Каиседо се придружио Брајтону из еквадорског Индепендиенте дел Валеа за 4 милиона фунти у фебруару 2021. године, а дебитовао је у Премијер лиги тек у априлу 2022.
Еквадорац ће бити осмо појачање Челсија овог лета, након Аксела Дисасија, Кристофера Нкункуа, Николаса Џексона, Леслија Угочуквуа, Анђела Габријела, Роберта Санчеза и Дијега Мореире.
Нови менаџер Маурисио Покетино добио је задатак да реформише тим и значајно побољша пласман у односу на прошлосезонско 12. место у Премијер лиги.
Нову сезону најјачег националног фудбалског такмичења на свету Челси је отворио ремијем са Ливерпулом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.