Izvor: RTS, 13.Avg.2023, 15:49

Кејн: Дошао сам у Бајерн да освајам титуле и играм Лигу шампиона

Нови фудбалер Бајерна Хари Кејн изјавио је да је дошао у клуб из Минхена да би се борио за трофеје, саопштио је шампион Бундеслиге.
Кејн је недавно договорио сарадњу са Бајерном, а дебитовао је у поразу од Лајпцига у Суперкупу Немачке.

"Невероватно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << искуство. Дочек на синоћњој утакмици је био магичан. Желим сваке године да играм у Лиги шампиона и да се борим за титуле. Зато сам и дошао у Бајерн, који је један од највећих клубова на свету. То ми даје прилику да са овим клубом освајам трофеје", рекао је Кејн на званичном представљању у клубу из Минхена.
Кејн је признао да је имао тешку недељу, будући да је провео целу досадашњу каријеру у родној Енглеској.
"Ово је мој први трансфер у којем сам учествовао. Срећан сам што сам овде. Мој фокус је сада овде, покушавам да помогнем тиму. Провео сам целу каријеру и живот у Енглеској. Биће потребно мало времена да се прилагодим на нову лигу, тимове. Прилагођавао сам се током каријере у Тотенхему и репрезентацији, то ћу радити и овде. Било је јасно да ц́е то бити тешка одлука. Био сам у Тотенхему 19 година, клуб је део мог срца. Осец́ао сам да је сада право време да променим клуб", додао је енглески фудбалер.
Новинари су подсетили Кејна да ће финале Лиге шампиона ове сезоне бити одиграно на Вемблију.
"Играти на Вемблију је узбудљиво. Шанса за тријумф на Вемблију била би невероватна за мене. Надам се да можемо то да постигнемо", додао је Кејн.
Хари Кејн је потписао уговор са Бајерном до јуна 2027. године, а немачки клуб је за енглеског фудбалер платио 100 милиона евра.
"То је много новца. Осећам одговорност. Платили су како би покушали да направе велике ствари, ја желим да постигнем велике ствари. На истом смо путу", закључио је Кејн.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.