Izvor: RTS, 09.Avg.2023, 19:34

Ранко Поповић преузима вођство Војводине

Српски фудбалски тренер Ранко Поповић, који живи у Сарагоси у Шпанији, прихватио је понуду Вијводине да заузме клупи и преузме вођство тима. Званично ће бити представљен наредних дана а требало би да дебитује у трећем колу суперлигашког првенства на гостовању >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << код Напретка у Крушевцу.
После смене Радослава Батака на чело стручног штаба Војводине долази тренер иза кога је богата играчка и тренерска каријера.

Српски стручњак је играчки каријеру почео је у родној Пећи, у млађим категоријама Будућности, потом је настављена у београдском Партизану, Леотару из Требиња и Спартаку у Суботици 1992. године. Две године касније Поповић је већ био члан грчког Етникоса, потом шпанске Алмерије, а сјајним наступима, од 1997. до 2001. године обележио је период добрих игара Штурма из Граца, где је постао миљеник публике.
Од 2002. до 2006. био је играч-менаџер у нижим аустријским лигама, а онда помоћник Михајлу Петровићу у Хирошими.
Тренерску каријеру почео је у Златибору, наставио у Спартаку, потом се отиснуо преко границе у Мачидо, Токио, Осаку, Сарагосу, Буринам јунајтед, Пун сити, Сент Полтен, а последњи ангажман имао је од 2020. до 2022. у Мачиди.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.