Izvor: RTS, 02.Apr.2020, 19:26

Društvenu odgovornost pokazuju brojni prirednici. Šabačka mlekara je donarila 100.000 evra u proizvodima zdravstvenim radnicima, najugroženijim stanovnicima i svojim penzionerima. Ni proizvođači mleka ne treba da brinu, ne smanjuje se ni otkup ni otkupna cena mleka.
Sve što je za dva dana sirovog mleka stiglo u otkupu, kroz proizvode od jogurta, sireva, namaza urađeno je za zdravstvene radnike i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najugroženije. Umesto u reklamu za novi proizvod, 12 milion dinara zaposleni u mlekari opredelili su za  pomoć.

"Cela smena, svi smo bili oduševljeni, stvarno je lep gest od strane naše firme, čak smo i delili na fejsbuk stranicama,ponosni smo, u ovoj situaciji treba da pomognemo jedni drugima", kaže Milica Pajić, laborant "Mlekare Šabac".
Do  bolnica i starih stiglo je desetine tona proizvoda. Tako je bilo i decenijama unazad tako i u borbi protiv virusa. Društvena odgovornost ovde je kažu i obaveza i tradicija.
"Pakete su isporučili na adrese naših bivših radnika i penzionera., zatim za zaposlene u klinici za Infektivne bolesti u Beogradu, za zaposlene u Crvenom krstu na Novom Beogradu, na adrese 5.000 najugroženijih građana Beograda, naravno spremićemo pakete i za zaposlene u šabačkoj bolnici, pored toga sada smo u akciji da obezbedimo preko 10.000 maski za vojsku Srbije", ističe Dragan Šašić, direktor "Mlekare Šabac".
Ne staje ni pomoć, ne staje ni proizvodnja.  Radi se u tri smene i dnevno preradi 150 tona mleka. Ne smanjuje se ni  otkup od 1.200 dobavljača.
"Naši poljoprivrednici ne treba da brinu, na svim našim otkupnim mestima sve količine ponudjene biće otkupljene bez smanjenja cene mleka. Otkupna cena mleka će ostati ista bez obzira na ovo vanredno stanje, jedino što su pooštrene higijenske mere, obezbedili smo za sva naša otkupna mesta opremu, zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva i dobili su naši proizvodjači uputsva kako da se ponašaju", naglašava Miroslav Petrović, rukovodilac sirovinskog sektora " Mlekare Šabac".
Od uvođenja varednih mera, nije promenjen ni broj radnika ni plate. Kontrole i dezinfekcija obevezna  za sve.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.