Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 18:38

Дебакл младих српских кошаркашица у борби за бронзу на Европском првенству

Млада кошаркашка репрезентација Србије, играчице узраста до 20 година, убедљиво је изгубила у борби за бронзану медаљу на Европском првенству - Шпанија је тријумфовала 94:36.
Лошу игру из суботњег полуфинала против Летоније, младе кошаркашице Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поновиле су и у борби за треће место на Европском шампионату, захваљујући чему је Шпанија остварила убедљив тријумф.
Већ од прве четвртине Шпанкиње су диктирале темпо утакмице, играле одличну одбрану и у контранападима долазиле до лаких поена.
Изабранице Дајане Бутулије нису још једном нису имале свој нападачки дан, па је Шпанија већ после прве деонице имала вођство 27:13.
Као да је лош почетак додатно деморалисао српске кошаркашице, које су у другој и трећој деоници убациле по 7 поена и дозволиле противницама да оду на гостово 50 поена предности.
Дебакл није избегнут ни у полседњој четвртини, па су младе српске кошаркашице у последња два меча на турниру у великој мери поквариле утисак са мечева током већег тока шампионата у Литванији.
Српски тим убацио је само девет шутева из игре уз катастрофалан проценат шута, а Дуња Зечевић била је најефикаснија са 9 постигнутих поена.
На другој страни Алкорон је убацила 21, а Контелова 13.
У борби за златну медаљу боре се вечерас Француска и Летонија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.