Izvor: RTS, 06.Avg.2023, 12:44

Словенија без Влатка Чанчара, поврећен и Лука Дончић

Првотимац Денвера и један од најбољих кошаркаша Словеније Влатко Чанчар повредио је колено током пријатељске утакмице против Грчке и неће моћи да се опорави до почетка Мундобаскет. На мечу се повредио и Лука Дончић али она неће имати веће последице за вођу словеначког >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << тима.
Влатко Чанчар је приликом једног закуцавања на "Акрополис купу" против Грчке у Атини незгодно доскочио и морао је да буде изнешен са терена.

После лекарских прегледа најгоре сумње су се обистиниле и утврђено је да има врло тешку повреду лигамената колена, па ће највероватније пропустити Мундобаскет, а вероватно и већи део наредне сезоне у НБА лиги.
Повреду на истом мечу задобио је Лука Дончић, али се испоставило да она није теже природе и најбољи играч Словенаца наставља неометано да се спрема за планетарно такмичење.
Словенија је на Мундобаскету у групи Ф у Окинави заједно са Венецуелом, Грузијом и Зеленортским Острвима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.