Izvor: RTS, 02.Avg.2023, 15:47

Званично основано Спортско друштво "Војводина"

У свечаној сали ФЦ "Вујадин Бошков" у Ветернику одржана  je оснивачка Скупштина Спортског друштва Војводина на којој је и званично основано Спортско друштво Војводина, саопштено је у Новом Саду.
У саопштењу се наводи да је једногласном одлуком >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за председника Управног одбора СД Војводина изабран Драгољуб Збиљић, потпредседници су Душан Бајатовић и Душан Радојичић, док су чланови Бојан Терзин, Борјан Поповић и Ђорђе Бајло. Александар Ћирић је изабран за председника Скупштине СД Војводина, док је генерални секретар и законски заступник Александар Јованчевић.
Једногласном одлуком за председника Надзорног одбора СД Војводина је изабран Дејан Мандић, а чланови овог тела су Милан Ђукић и Сава Рајковић.
"На челу са председником ФК Војводина Драгољубом Збиљићем, војводинашка породица окупила се под својом плавом звездом, уједињена и још јача и организованија, са заједничким циљем - да наша Воша сваке године у што више спортова освоји што више трофеја и прослави их заједно",  наводи се у саопштењу ФК Војводина.
СД Војводина чини  девет клубова: Фудбалски клуб, Рукометни клуб, Одбојкашки клуб, Атлетски клуб, Кошаркашки клуб, Рвачки клуб, Женски фудбалски клуб, Хокејашки клуб и Ватерполо клуб.
"Основни мотив оснивања Спортског друштва Војводина је - локал патриотизам. Сви чланови и сви клубови доживљавају Град Нови Сад и своје клубове као најважније у држави и као нешто свето и што мора да нам буде заједничка тачка спајања. Очекивања и циљеви СД су потпуно јасна, а то је да будемо најбоље орзанизовани спортски клубови и са најбољим спортским резултатима. Поставили смо такође свима нама циљ да сваке године морамо да освојимо барем две шампионске титуле и уз националне Купове укупно три до четири трофеја. И оно што је јако битно, очекујемо да СД Војводина буде финансијски позитивно и да ФК Војводина буде локомотива и да за собом повлачи резултате осталих клубова. Град Нови Сад је тренутно највећи финансијер свих клубова у оквиру СД Војводина и мислим да то временом морамо да мењамо снагом ауторитета људи који воде клубове и који су оснивачи СД морамо да пробудимо привреду", истакао је Драгољуб Збиљић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.