Izvor: RTS, 02.Avg.2023, 14:02

Љуљ: Волео бих да играм за Шпанију на ОИ у Паризу

Кошаркаш Реала и шпански репрезентативац Серхио Љуљ изјавио је да би волео да игра наредне године на Олимпијским играма у Паризу, преноси шпански спортски лист Ас.
 
Искусни кошаркаш Реала је истакао да би волео да игра на ОИ у Паризу.
"Не >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << постављам ограничења. Наставиц́у да играм кошарку све док тело буде дозвољавало, јер је то оно што знам да радим. Волео бих да играм у Паризу, али да бисте дошли на ОИ прво морате да се квалификујете, што није лако. Трудићемо се да остваримо добар резултат на СП и да се квалификујемо за ОИ", истакао је Љуљ.
Изјавио да би волео да Еди Таварез заврши играчку каријеру у Реалу.
"Нисам спортски директор, а нисам ни Еди. Он је центар који мења игру у Европи. Он је за мене најбољи центар, можда у овом тренутку чак и најбољи играч у Европи. Надам се да ће остати доживотно у Реалу да би обележио једну еру", навео је Љуљ. Капитен Реала је говорио од одлуци Вилија Ернангомеза да настави каријеру у Барселони. "Свако бира своју судбину и одлучује шта ће да ради. Вили је сјајан играч и велика је штета што је отишао у редове нашег највећег ривала. Барселона ради добар посао са спортским директором Хуаном Карлосом Наваром", истакао је Љуљ.
Љуљ се тренутно са селекцијом Шпаније припрема за Светско првенство, које ће од 25. августа до 10. септембра бити одржано у Јапану, Индонезији и Филипинима.
Шпанија ће играти у групи Г са селекцијама Ирана, Обале Слоноваче и Бразила.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.