Izvor: RTS, 02.Avg.2023, 10:43

Конорс: Ђоковић најбољи, никада нисам рекао да Федерер и Надал нису сјајни играчи

Некадашњи амерички тенисер Џими Конорс изјавио је да никада није рекао да Швајцарац Роџер Федерер и Шпанац Рафаел Надал нису сјајни играчи, преноси Спортскеда.
Конорс је недавно изјавио да Федерер и Надал не могу да буду најбољи играчи у својој >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ери због доминације српског тенисера Новака Ђоковића. Легендарни амерички тенисер је одговорио на критике навијача Надала и Федерера.

"Они су направили таква правила да су гренд слемови постали важна ствар. Знате оно 'освојио је много гренд слемова и зато је најбољи'. За мене, осврћем се на сваки дан, сваки меч, сваки турнир, сваку годину. Делује да се то променило у последњих 15-20 година, где се све врти око гренд слемова и колико пута сте их освојили", рекао је Конорс у свом подкасту.
Конорс тврди да није желео да омаловажи швајцарског и шпанског тенисера, већ истиче да је само нагласио да је Ђоковић освојио највише гренд слем турнира. Ђоковић је освојио 23 гренд слем трофеја, Надал 22, а Федерер 20.
"Не кажем и никада нисам рекао да Федерер и Надал нису сјајни играчи. Само сам рекао да је ту сада нови момак на врху листе и то је све. Има највише гренд слемова у овом тренутку. Нисам рекао да они нису сјајни играчи. Нећу да кажем да јесу или ако нису. Они јесу добри играчи, а то су доказали за ових 15, 16, 17 година и бројем освојених гренд слемова. Само сам рекао колико је важан број освојених гренд слем трофеја", рекао је Американац.
Он је подсетио да је Пит Сампрас у једном тренутку имао највише освојених гренд слем титула (14), али га је 2009. надмашио Федерер, који је на крају освојио 20 трофеја.
"Федерер је престигао Сампраса, а то је значило да је Швајцарац најбољи тенисер свих времена, јер је имао више освојених гренд слем трофеја. Ђоковић сада има 23 трофеја, што значи да је најбољи свих времена", закључио је Конорс.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.