Izvor: RTS, 02.Avg.2023, 09:00

Ђанлуиђи Буфон завршава фудбалску каријеру

Један од најбољих голмана свих времена Ђанлуиђи Буфон одлучио је да оконча богату фудбалску каријеру, извештавају италијански медији. После богате каријере, још богатије колекције трофеја и 28. година на терену великан италијанског и светског фудбала одлучио је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да се у 45. години пензионише.
Ђанлуиђи Буфон ће каријеру завршиту у је почео тиму Парме у којој је и почео голманску каријеру 1995. са 17 година.

Бранио је на 220 утакмица и учествовао у освајању три трофеја, Купу Италије, Суперкупу Италије и Купу Уефа.
У тим Јувентуса прелази 2001 године и ту ће остати 17 година током којих је достигао највећу славу, одиграо 685 утакмица и освојио 10 Скудета, пет пута Куп Италије и шест пута Суперкуп Италије. Улествовао је и на три финала Лиге шампиона али није успео да дође до трофеја.
У дресу репрезентације Буфон је 2006. постао светски шампион, а за национални тим одиграо је 176. утакмица.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.