Izvor: RTS, 01.Avg.2023, 17:49

Ђере у другом колу Кицбила, О'Конел намучио српског тенисера

Српски тенисер Ласло Ђере пласирао се у друго коло турнира у аустријском Кицбилу победом над Аустралијанцем Кристофером О'Конелом 2:0 у сетовима - 6:4, 7:6. Дуел је трајао сат и 52 минута.
Врло неизвенстван меч од почетка до краја, нијансе су одлучиле >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да Ђере прође у наредно коло.
После изједначеног старта првог сета превагу доноси брејк Ђереа за 4:3. Крај сета је настављен у истом ритму.
Завршница другог сета била је изузетно занимљива. Ласло је повео са 5:3, међутим О'Конел изједначава, па чак и преокреће на 6:5. Ђере успева да избори тај-брејк у ком је Аустралијанац имао почетну предност 2:0, што није омело Ђереа. Направио је преокрет и славио у одлучујућем гему 7:4. 
Ривал Ђереу у другој рунди биће победник меча Денис Новак (Аустрија) - Тијаго Сејбут Вилд (Бразил). 
Сем Ђереа, од српских тенисера учествује и Душан Лајовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.