Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 13:57

Даниловић: Свака част јуниорима Србије, остварили су врхунски резултат

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић изјавио је да су јуниори Србије тријумфом на Европском првенству у Нишу за играче до 18 година остварили врхунски резултат.
Јуниори Србије су у финалу Европског првенства савладали >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Шпанију резултатом 81:71.
"Врхунски резултат. Свака им част. Желео бих да се захвалим граду Нишу, свима који су учествовали у организацији, мојим сарадницима из Савеза који су беспрекорно обавили овај посао, овој предивној публици која је овим момцима у овим годинама дала додатну снагу и мотивацују. Наравно, изнад свега и пре свега, хвала играчима, тренеру, стручном штабу, Миленку Тепићу, потпредседнику Кошаркашког савеза, и Аци Бућану, који су изврсно саставили тим, и тренеру Стефановићу који је одрадио феноменалан посао. Ово ће овим момцима остати за цео живот. Ја сам најискреније срећан због њих, када их видим да се овако искрено радују", рекао је Даниловић, преноси званични сајт КСС.
Даниловић је истакао да су јуниори Србије и Шпаније одиграли феноменалну утакмицу.
"Шпанија је страшна екипа. Одличних клинаца имају... Ово је наша одлична генерација, надам се да ће имати простора у својим клубовима да играју, јер су стварно одлични момци", додао је председник КСС.
Даниловић је истакао да сматра да ће неки јуниори играти за А тим Србије у будућности.
"Имају они још до А тима, али сигурно да их видимо. То и јесте циљ. Знате, начин на који ја размишљам, не кажем да је то најисправнији начин, али сматрам да све ове јуниорске, кадетске, пионирске селекције, главни задатак је да се створи неколико играча. Ако се освоји нешто успут, то је феномелано, али, главни циљ је да добијемо два-три добра играча. Међу овим клинцима ће сигурно да буде одличних играча за први тим. Само кажем, надам се да ће имати простора, колико је то наравно могуће, у својим клубовима да играју. Сениори имају Светско првенство. Надамо се најбољем и то је то. Треба уживати у овим момцима како су феноменало одиграли", навео је први човек КСС.
Даниловић је завршницу Европског првенства испратио у друштву председника Фиба Европе Хорхеа Гарбахосе.
"Познајемо се дуго година. Као што сам и ја њему рекао да Шпанија има феноменалне играче и он је мени исто рекао за наш тим", закључио је Даниловић за КСС.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.