Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 12:42

Гвардиола: Не тражим замену за Ријада Мареза, жао ми је што је напустио наш клуб

Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је да шампион Премијер лиге не тражи замену за алжирског фудбалског репрезентативца Ријада Мареза, преносе британски медији.
Марез (32) је недавно из Манчестер ситија прешао у Ал Ахли из Саудијске >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Арабије, а Пеп Гвардиола је практично истакао да је он незаменљив играч.

"Не тражим директну замену, јер је Марез заиста посебан и играча конкретно таквих карактеристика на тржишту нема. Ријад не осећа притисак, то је играч који жели да игра увек, у сваком мечу, да би био срећан. Зато потпуно разумем његову одлуку да оде. Знам да је за њега било тешко што није играо у јунским финалима. Наш однос је био 'горе - доле', али увек са много поштовања. Свакако сам желео да остане и он то зна", рекао је Гвардиола.
Он је истакао да Професионалну лигу Саудијске Арабије не доживљава као претњу европском фудбалу, већ као реалност.
Марез је пре Манчестер ситија играо за Лестер, Авр и Кимпер. Он је за клуб из Манчестера одиграо 236 утакмица и постигао је 78 голова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.