Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 11:09

Српски рвачи освојили две медаље на међународном турниру у Варшави

Српски рвачи остварили су велики успех освајањем две медаље на међународном турниру у Варшави, саопштио је Рвачки савезСрбије. Георги Тибилов окитио се златом у категорији до 60 килограма, а Мате Немеш је стигао до сребрног одличја у категорији до 67 килограма. Вредан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << помена је и резултат Алексе Илића који је у категорији до 77 килограма заузео пето место.
Такмичење је одржано у конкуренцији 119 такмичара из 37 земаља, а за нашу репрезентацију је имало и посебан значај због припрема за предстојеће Светско првенство.

"Ово је био изузетно квалитетан турнир са веома богатом традицијом, пошто се у главном граду Пољске одржава већ 66 година. У јеку смо припрема за Светско првенство које се у септембру одржава у Београду. Ови сјајни резултати су само потврда да се током припрема ради веома квалитетно и да смо на правом путу.",изјавио је један од тренера у стручном штабу наше репрезентације Војислав Трајковић.
Рвачки савез Србије и ове године обезбедио је врхунске услове за припреме.
"Пред почетак лета уводне тренинге смо одрадили у Турској где смо боравили две недеље. Затим смо путовали у Мађарску, тренирали смо у њиховом Олимпијском центру Тата. Базични део припрема спровели смо у Шпанији у Сијера Невади на надморској висини од 2.320 метара. Услови су заиста били перфетктни, а реч је о шпанском националном спортском центру у коме тренирају најбољи спортисти не само из Шпаније већ из читавог света", истакао је Трајковић.
Српским рвачима је учешће на 36. Меморијалу Љубомир Ивановић Геџа који ће бити одржан петог августа у Младеновцу.
"Пола репрезентације путовало је на турнир у Варшаву, а остатак ће проверу имати на Геџином Меморијалу. Направили смо такав избор пре свега због квалитета конкуренције по категоријама како би наши такмичари имали што боље спаринг мечеве. За сада све протиче у најбољем реду, немамо повређених рвача и то је најбитније. Уверени смо да ћемо Светско првенство дочекати у врхунској форми", закључио је Трајковић.
Светско првенство ће бити одржано од 16. до 24. септембра у Београдској арени.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.