Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 10:26

Фудбалер Барселоне Осман Дембеле се договорио са Пари Сен Жерменом

Фудбалер Барселоне и француски репрезентативац Осман Дембеле договорио је прелазак у Пари Сен Жермен, тврди познати италијански новинар Фабрицио Романо. Дембеле има уговор са каталонцима још годину дана, а по уговору детаљи о обештећењу морају бити утврђени до >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << краја дана.
Романо истиче да су челници ПСЖ-а активирали клаузулу у уговору француског фудбалера, која износи 50 милиона евра.

Међутим, трансфер мора да буде завршен до поноћи, пошто одштетна клаузула од 50 милиона евра за Дембелеа важи до првог августа. Обештећење за Дембелеа од првог августа, према ставци у уговору, износи 100 милиона евра. Он има уговор са каталонским клубом до 30. јуна наредне године.
ПСЖ је пре два дана послао званично писмо Барселони у коме је тражио дозволу да почне преговоре са француским фудбалером, али је каталонски клуб одбио захтев шампиона Француске. Барселона не жели преговоре са "свецима", пошто су се током викенда представници каталонског клуба састали са Дембелеом, који је дефинитивно одлучио да напусти екипу са Ноу Кампа.
"Сада остаје само борба са временом да се цео трансфер заврши до поноћи. Дембеле је договорио петогодишњи уговор са Пари Сен Жерменом. Барселона ће новац зарађен од Дембелеа да уложи у ангажовање Жоаоа Кансела", написао је Романо.
Дембеле је у Барселону стигао пре шест година из Дортмунда за 135 милиона евра. Он је за каталонски клуб одиграо 185 утакмица и постигао је 40 голова уз 43 асистенције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.