Izvor: RTS, 31.Jul.2023, 08:34

Стефановић: Кошарка се вратила кући

Селектор јуниорске репрезентације Србије Ненад Стефановић био је пресрећан после освајања златне медаље на Европском првенству у Нишу, а након доделе медаља рекао је да је поносан и да се кошарка вратила кући.
Јуниорска репрезентација Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << победом над Шпанијом са 81:71 у финалу освојила је злато на Европском првенству у Нишу. То је пето освојено злато за У18 селекцију Србије, а њихов селектор није крио велико задовољство игром свог тима.

"Кошарка се вратила кући. Доминантно...Ниједна утакмица у егалу. Све решено на време. Свака част момцима. За месец дана смо направили кохезију, направили смо 12 ратника који су спремни да погину једни за друге, да играју одбрану, да уђеш да играш одбрану пет минута, да не пипнеш лопту и да изађеш срећан. То је донело резултат", рекао је Стефановић.
"Погледајте статистику, нисмо најбољи у шуту за три. Међу горима смо, вероватно. Али имамо у свакој утакмици некога другога који је искочио. Тимска игра је донела трофеј", казао је Стефановић за сајт Кошаркашког савеза Србије.
Стефановићу је истакао да му је ово најважнији трофеј.
"Сигурно највећи успех у досадашњем делу каријере. Не постоји већа сатисфакција. Ја сам један од ретких коме је одувек жеља била да водим репрезентацију", додао је Стефановић.
Публици је одмах после утакмице захвалило на подршци и истакао да овај успех без њих не би био могућ.
"Искрено, ово ми није било ни у најлуђим сновима. Да ће да буде пуна хала, оволико деце. Ови момци су као Битлси... Нестварно искуство за њих. Понашање публике, навијање, све је било феноменално. За играче успомена за цео живот", закључио је Стефановић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.