Izvor: RTS, 30.Jul.2023, 19:05

Краљ: Против судијског насиља већ на првој утакмици првенства

Спортски директор Фудбалског клуба Партизан Ивица Краљ издао је лично саопштење које је прослеђено медијима поводом догађаја на мечу против ТСЦ у првом колу суперлиге Србије који је окончан резултатом 3:3.  
Незадовољни судијским одлукама првог >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << арбитра Милана Митића, црно-бели су издали саопштење. Ивица Краљ је срочио лично саопштење у ком се дотакао истог проблема. 
"Желим да, као спортски директор Партизана, у своје лично име кажем шта ми је на срцу и верујем да ће сви моји сарадници у фудбалском клубу, али и наше заједничке породице у Југословенском спортском друштву, поделити моје мишљење у вези са свим оним што се тиму догодило у Бачкој Тополи. Дошао сам у Партизан у тешком моменту, иако су ме многи саветовали да то не чиним, да ћу бити "потрошен", али је мој клуб мени дао све и нити сам размишљао на тај начин, желео сам само да му се одужим, таман то што су ми говорили било и истинито", навео је Краљ.
Додао је да никад није дозвољавао, нити ће да буде нечија марионета, да је  чистог образа и срца прихватио посао и борбу за играче, стручни штаб, навијаче и мој клуб. 
"Зато ме све што сам видео против ТСЦ много боли и са горчином поручујем да се спортски сектор на чијем сам челу, играчи и струка неће предати и дижем глас против судијског насиља већ на првој утакмици првенства. Насиља које је у великој мери допринело да останемо без заслужене победе. То је само знак да смо урадили добар посао у прелазном року и изазвали бес оних који би да нас уруше и не дозволе да се спортски такмичимо. Као бившег спортисту, репрезентативца ове земље, некога ко је прошао све у каријери, највише ме је погодило перфидно и тенденциозно суђење од првог до последњег тренутка утакмице, а, верујте, ја то могу да препознам. Тај човек, ако се он човеком уопште може и назвати, покушао је да уништи све оно што ми послења три месеца мукотрпно радимо и градимо", додао је некадашњи голман репрезентације.
Осврнуо се посебно на судије.
"У тешким моментима клуб је ушао у велики ризик, уложио у тим, препознали су то и навијачи, али је тај назови човек, уз његове ВАР судије, после свега тога, после невероватне борбе и жеље на терену све избрисао као гумицом и оставио мук и неверицу у свлачионици. Постављам логично питање: како назвати некога ко вас све време поткрада и краде, ко вам на крају украде и заслужену победу, сем једним именом... Знам да "папир" не трпи много тога, али тај назови човек и његове ВАР судије су управо то. Тај назови човек и његове ВАР судије су пуки извршиоци наређења другог назови човека, чије име ћу да изговорим јавно. Позивам Дејана Филиповића, председника такозване Судијске организације, да поднесе оставку, јер својим нечасним деловањем уништава и нарушава углед и поменуте организације и Фудбалског савеза Србије. Овде су и те како његови "прсти", те је ред да се огласи и објасни непочинство његовог пулена у Бачкој Тополи, а потом се повуче са функције којој очито није дорастао", оштар је Краљ.
Спортски директор Партизана позива све навијаче, али и јавне личности који навијају за црно-беле на спортску мобилизацију.
"Користим такође и статусно право и обавезу да овим путем позовем све навијаче Партизана на спортску мобилизацију и то не само оне најверније, који су и јуче направили изузетан амбијент и били тиму ветар у леђа, већ партизановце међу јавним личностима – глумце, певаче, музичаре, друге спортисте, садашње и бивше, све јавне личности, којима је Партизан у срцу, да дођу на стадион, али и да својим деловањем промовишу Партизан и укажу на неправде које се дешавају. Овај моменат све мора да нас отрезни и уједини као до сада, ако већ није. Волео бих да у свима нама проради инат и да добром енегријом дамо снагу нашем тиму и тренеру, јер ова борба се не води само на терену, то је јасно као дан", навео је Краљ.
На крају се посебно захвалио навијачима. 
"Хвала зато и навијачима који су били уз тим у Бачкој Тополи и препознали да за успех није било довољно надиграти само спортског ривала коме смо пружили руку без проблема, већ и тог човека, ако се он уопште тако може и назвати. Ћутање на бруталну отимачну која нам је приређена би било знак предаје, а ја не желим да ћутим, јер испред себе имам институцију, чија историја и величина обавезују и мене и све који воле Партизан да га бранимо и бринемо о њему у добра, али и зла времена", закључио је Краљ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.