Izvor: RTS, 30.Jul.2023, 13:34

Саопштење Партизана после ТСЦ-а: Судија Митић нас оштетио са намером

Фудбалски клунб Партизан огласио се саопштењем након ремија против ТСЦ-а (3:3) у Бачкој Тополи на старту Суперлиге Србије.
Фудбалери ТСЦ-а и Партизана одиграли су изузетно узбудљив меч у првом колу фудбалске Суперлиге, домаћини су у финишу меча >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дошли до изједначења и поделе бодова, а Црно-бели су изузетно незадовољни суђењем главног арбитра Милана Митића.

"Након јучерашње сјајне фудбалске представе у Бачкој Тополи, у којој је могла да ужива целокупна спортска јавност у Србији, принуђени смо да се огласимо, како бисмо заштитили играче, клуб и све који воле Партизан. Синоћ су гледаоци на стадиону, и у телевизијском преносу имали прилику да виде и посведоче дељењу (не)правде судије Милана Митића", истичу из Хумске.
Од самог почетка судија Митић је у свом “дељењу правде” спојио две карактеристике – велико незнање и тенденциозно суђење против Партизана. Тешко је и побројати све његове грешке на штету нашег клуба у првом полувремену, али наводимо само оне најочигледније.
"Код првог гола ТСЦ, један од играча ТСЦ-а се налази у офсајд позицији и има утицаја на игру пре шута играча који постиже гол. У ситуацији када играч Стојић без лопте, намерно и грубо удара Николића који трчи ка лопти, а што су видели сви на стадиону, за судију Митића нема ничег спорног! Врхунац незнања и намере да оштети Партизан, судија Митић је показао када је након што је означио крај полувремена, досудио споран једанаестерац за ТСЦ! И овом приликом судија Митић је допустио да се игра дуже од времена предвиђеног за надокнаду и имао очигледну намеру да оштети Партизан".
Овом судији није први пут да ово чини. Провокативно се и отворено смејао у лице Партизановим играчима, тренеру и симпатизерима током целе утакмице, а и након завршетка исте, додаје се у саопштењу.
"Тешко је и побројати све грешке Митића у другом полувремену, па тако у 57. минуту судија поништава регуларан гол Марковића, услед наводног офсајда играча Шћекића, чији наводни дуел са противничким играчем није имао утицаја на игру приликом те ситуације, те нема говора о офсајду! Никоме на терену није било јасно шта Митић суди и која правила примењује".
"Потом судија пропушта да старт играча ТСЦ-а Цветковића санкционише другим жутим картоном, али зато на другој страни нема проблем да играча Калулуа због два старта санкционише са два жута картона и престрого га искључи из игре, у утакмици која је била спортски драматична, али лака за вођење јер није било грубости играча на терену".
"Незасити делилац неправде Митић је тенденциозност и незнање исказивао током целог меча, а у 75. минуту на дрзак начин измишља казнени ударац за ТСЦ, иако се старт Пантића над играчем ТСЦ догодио ван казненог простора. И као шлаг на торту, на самом крају утакмице судија својевољно одлучује да време надокнаде од пет минута, продужи за само њему знано време чиме је омогућио да екипа ТСЦ-а гол постигне ван времена које је било одређено за надокнаду".
ФК Партизан је убеђен да је судија Митић поступао са намером и да све грешке које је учинио на штету нашег клуба не могу да остану некажњене, а судија Митић је недостојан судјења оваквих и сличних утакмица.
"Скрећемо пажњу надлежним у ФСС, а посебно у судијској организацији и Дејану Филиповићу, обзиром да се ово дешава на самом почетку првенства! Ни на који начин не прихватамо свако ширење контекста овог дешавања ван фудбала. Не желимо да тражимо алиби за резултате, као што то до сада нисмо чинили, али морамо да кажемо истину и заштитимо тренера и играче".
"Сви који воле Партизан су имали синоћ прилику да виде лепу, надахнуту и организовану игру, да виде да су појачања, иако још увек недовољно уиграна, донела велики квалитет екипи и да уз добар и предан рад Партизан може остварити зацртане циљеве у сезони која је пред нама. Поручујемо свима да се нећемо демотивисати, напротив и да нас овакве неправде само уједињују пред наредне утакмице. Одајемо признање нашем тренеру и играчима на борбености и приказаном умећу. Напред Партизан!", закључују из Хумске.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.