Izvor: RTS, 29.Jul.2023, 19:01

Лука Дончић изабран за капитена репрезентације Словеније

 Словеначки кошаркаш Лука Дончић биће капитен националне селекције на Светском првенству овог лета.
НБА ас је у изјави после ове одлуке нагласио да се ужелео кошарке и срећан што се вратио међу суграђане у националној селекцији.
"Почаствован >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << сам и поносан. Било је ово дуго лето за мене, али сам срећан што сам се вратио репрезентацији. Много утакмица, много тренинга, радујем се свему томе. Нисам играо од 10. априла, једва чекам", истакао је млади кошаркаш, пренели су словеначки медији.
Додаје да је циљ репрезентације увек победа на такмичењима.
"Циљ је увек исти. Сваки пут када идемо на такмичење циљ је да га освојимо. Шта ће се стварно десити, то је скроз друга тема. За мене је циљ увек исти", закључио је Дончић, који је са Словенијом дошао до европског злата и четвртог места на Олимпијским играма у Токију.
Претходно је функцију капитена репрезентације имао Горан Драгић.
Словенија ће на Мундобаскету играти у групи са Грузијом, Венецуелом и Зеленортским Острвима.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.