Izvor: RTS, 29.Jul.2023, 09:52

Откривена статуа Арсена Венгера испред Арсеналовог стадиона

Испред стадиона Фудбалског клуба Арсенал из Лондона откривена је статуа некадашњег тренера клуба Арсена Венгера.
Арсенал је објавио да је постављена статуа бившег менаџера тима Венгера испред стадиона "Емирејтс" у знак сећања на његов изузетан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << допринос лондонском клубу. 

Венгер је предводио Арсенал као тренер између октобра 1996. и маја 2018. године, када је са клубом освојио три титуле у Премијер лиги и седам пехара у ФА купа. 
Венгер је предводио са клупе Арсенал на 1.235 мечева, а са лондонском екипом је 20 узастопних сезона наступао у Лиги шампиона.
Статуу 73-годишњег Венгера од три и по метара направио је Џим Гај, и испред трибине "Норт Банк".
Венгер ће бити почасни гост клуба на утакмици "Емирејтс купа" против Монака у среду, 2. августа, када је предвиђено и да обиђе статуу.
Ово је пета статуа испред стадиона Арсенала, а пре Венгера статуе су добили Тони Адамс, Денис Беркамп, Герберт Чепмен, Кен Фрајр и Тјери Анри.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.