Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 20:32

Јувентус избачен из Лиге конференција

Европска фудбалска федерација одлучила је да избаци Јувентус из свих европских такмичења наредне сезоне. "Стара дама" неће учествовати ни у Лиги конференција.
Јувентус је избачен због кршења финансијског фер-плеја, што значи да ће место у Лиги >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << конференција имати екипа Фјорентине која је завршила сезону у Серији А на осмом месту.
Италијанска лига у наредним данима има обавезу да попуни формулар за клуб који је био иза Јувентуса, те ће после тога и формално бити потврђена замена за екипу из Торина у овом клупском такмичењу.
Торински клуб је предложио да не игра Лигу конференција наредне сезоне како не би имиали проблема да играју у Европи у сезони 2024/25, наравно ако то остваре пласманом на табели.
Ова казна за "стару даму" значи и да ће Астон Вила у жребу за плеј-оф бити пребачена у групу носилаца.
Поред суспензије, Јувентус је кажњен и новчано - са 20 милиона евра, од чега је 10 милиона евра условно.
У саопштењу, УЕФА је навела да су црно-бели прекршили оквире регулативе и договор који је успостављен у августу 2022.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.