Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 18:58

Душко Барсак кандидат за председника Кик-бокс савеза Србије

Истакнути кик-боксер, некадашњи првак света у професионалној и шампион Европе у аматерској конкуренцији, Душко Басрак, каднидат је за председника Кик-бокс савеза Србије.
Један од најтрофејнијих спортова у Србији у последње време суочен је са >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бројним проблемима, а избори ће бити одржани у суботу.
“Претходно руководство довело је Савез у тешку финансијску ситуацију и блокаду рачуна. Није ту било никакве зле намере, већ је искључиво реч о нестручном пословању“, каже Басрак и додаје:
“Све то допринело је поделама унутар Савеза, нарушени су међуљудски односи и све то је утицало на кик-бокс као спорт који није могао да остане имун на све то што се дешава“.
Басрак истиче да није имао намеру да се кандидује за председника Савеза, али су га бројни пријатељи из кик-бокс кулобова из читаве Србије као и многобројни бивши трофејни репрезентативци предложили за ту функцију:
“Жеља је да покушам да кик-бокс извучем из ситуације у којој се налази. Када сам схватио колику подршку имам, решио сам да се кандидујем и као сваки борац преломио да истрајем до краја. Идеја и мој основни задатак биће уједнијење свих оних који воле кик-бокс као спорт. Да се превазиђу поделе и да се Савез извуче из финансијских проблема“.
По речима Басрака, за месец дана предстоји Европско првенство за јуниоре у Истанбулу, а због тешке финансијске ситуцаије 20 наших такмичара нема организоване припреме, нити резервисане карте за пут ни смештај у Турској. Басрак истиче да кик-бокс као изузетно трефејан српски спорт то није заслужио.
„“Желим нову енергију и нове људе у српском кик боксу, од тренбера преко селектора до чланова Управног одбора. Да се поделе улоге на прави начин и да свако ради посао у ком је најбољи. Првенствени циљ биће и да се доведу успешни поривреденици да нам помогну и пруже финансијску подршку. Уважићу сваки део кик-бокс Србије и да свако ко то жели нађе сегмент у ком може да помогне“, закључио је Басрак.
Противкандидат Душку Басраку на изборима за предсеника Кик-бокс савеза Србије биће Ненад Пагонис.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.