Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 18:06

Дуљај: Без навијача не можемо да остваримо оно што желимо

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај рекао је пред први меч клуба у сезони да тим без навијача не може остварити оно што жели и поручио да ће проћи још мало времена док се сва појачања уклопе у тим и пруже оно што се од њих очекује.
Партизан у недељу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 30. јула од 21 час започиње нову такмичарску сезону гостовањем ТСЦ-у у Бачкој Тополи.
"Навијачи желе да виде неке друге играче, нешто ново, боље. То је живот. Данас је један тренер ту, сутра је други. Тако је и код играча. Пажљиво смо правили анализе, тражили смо најбоље за Партизан. Бирали који је то профил задњег везног који нам одговара, којег крила, одбране, напада", рекао је Дуљај на конференцији за новинаре.
Партизан је значајно променио састав екипе у односу на прошлу сезону у којој је био тек четврти на крају.
"Навијача Партизана поред резултата интересује и на који начин ће тим да игра. Имамо доста квалитетних играча који то могу да испуне, само што су неки дошли касније, па им је потребно времена, а то је нешто што не можемо да контролишемо. На припремама нисмо бриљирали, али званичне утакмице су нешто друго. У овом тренутку имамо само тројицу штопера, тако да нам је потребно појачање. Имамо проблем и са крилима, јер се Јевремовић повредио. Имамо и младог Трифуновића, доста пута је добио шансу, показао огроман потенцијал, имаће минутажу. Сутра ћемо видети како све то изгледа". Како је рекао, неће сви одмах моћи да дају допринос.
"Северина је почео да тренира са екипом тек прошле недеље. Не може да издржи у високом ритму 90 минута. Калулу може да игра на свим нападачким позицијама. Кануте је ту више од три недеље. Све је како треба, осим голмана Јовановића, који је болестан. Салдања може да игра и шпица и иза шпица, млад је, брз, воли да има лопту код себе. Не могу да кажем кад ће стићи тај папир да би био у конкуренцији за састав", рекао је стратег Партизана.
Оценио је и да Партизан на старту Суперлиге има веома тежак распоред.
"Рекао сам у клубу да ће тако бити: прво против ТСЦ-а, па са Војводином друго коло. Тешко је играти прву утакмицу против вицешампиона, одличан је то тим, са амбициозним тренером, који воли да игра фудбал. Тамо је увек било доста голова. Уколико не будемо имали подршку навијача, биће нам веома тешко. По оном што сам видео, ипак, знам да ће их сутра бити у великом броју. Позивам их да дођу, без њих не можемо да остваримо оно што желимо", поручио је Дуљај.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.