Izvor: RTS, 28.Jul.2023, 08:24

Три медаље за Србију на играма младих у Марибору

Експедиција Србије је на играма младих (EYOF) у Марибору освојила три медаље и обезбедила четири пласмана у финале, саопштио је Олимпијски комитет Србије (ОКС).
Златну медаљу освојио је талентовани млади пливач Јустин Цветков, док су нове две бронзане >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << медаље Србији донели џудисти Душан Граховац и Богдан Величковић, истиче ОКС.
 Цветков је показао доминацију у дисциплини 50 метара слободним стилом.
У квалификацијама, Цветков је заузео челну позицију са временом 22.99, док је у полуфиналу освојио прво место са временом 22.87.
У финалној трци на 50 м слободним стилом, млади пливач је са временом 22.69 оборио рекорд ЕYОФ-а и рекорд Србије за пливаче до 17 година и тако освојио прву златну медаљу за нашу земљу на овом такмичењу.
Другу по реду медаљу донео је џудиста Величковић. Освојио је бронзану медаљу у категорији до 73 кг победом над противником из Немачке, Јозефом Ивченком.
Џудиста Граховац освојио је трећу медаљу пошто је у борби за бронзу у категорији до 81 кг савладао противника из Бугарске и тако донео још једну бронзану медаљу нашем тиму.
Четвртог такмичарског дана ЕYОФ Марибор 2023, обезбеђена су и четири финала за Тим Србија. Атлетичарка Маша Рајић пласирала се у финале трке на 800м као друга у квалификационој групи и трећа у укупном пласману истрчавши лични рекорд 2:08.86.
Николина Пејатовић обезбедила је пласман у финале скока у вис скоком од 1,70. Филип Чарнописки изборио је пласман у финале бацања диска заузевши 4. место резултатом 56.82. Пливач Немања Максић пласирао се у финале дисциплине 100м делфин освојивши 2. место у својој полуфиналној групи и 5. место у укупном пласману.
Наши баскеташи остварили су све три победе у групној фази такмичења. У првој утакмици, победили су репрезентацију Грчке резултатом 19:16, у другој утакмици против екипе Швајцарске славили су са 22:10, док су у трећој, последњој утакмици у групи савладали репрезентацију Летоније резултатом 21:13.
Џудисткиња Јелена Нишавић у првом колу категорије до 63 кг победила је противницу из Аустрије Леони Бајр, а потом се пласирала у четвртфинале победом над такмичарком из Шпаније, Луцијом Карпио. Међутим, у четвртфиналној борби поражена је од Хрватице Јане Цвјетко, а није успела да се избори за медаљу ни кроз репасаж.
Бициклиста Гаврило Марковић са временом 01:33:22 заузео је 18. место у друмској трци у конкуренцији од 87 такмичара.
Пливач Лука Јовановић је у трци на 100м делфин освојио 2. место у својој квалификационој групи и 7. место у укупном пласману.
Страхиња Станчул у дисциплини 100м прсно заузео је 8. позицију у групи и 24. место укупно са временом 1:06.73.
Лена Јовановић у дисциплини 100м леђним стилом заузела је 5. место у својој квалификационој групи и 25. место у укупном пласману са временом 1:06.65.
Атлетичарка Лена Милинковић у трци на 100м са препонама заузела је 5. место у својој квалификационој групи и 14. место укупно са временом 14.28.
Мејра Мехмедовић освојила је 7. место у финалу 2000м стипл са временом 6:49.48.
Мина Амиџић је преступила у финалу бацања кладива.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.