Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 22:42

Млади кошаркаши Србије у полуфиналу Евробаскета

Јуниорска репрезентација Србије победом над Израелом 83:65 изборила је пласман у полуфинале Европског првенства за кошаркаше млађе од осамнаест година. Препрека пред финале "орлићима" биће селекција Немачке.
Изабраници Ненада Стефановића су од >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << друге четвртине имали углавном двоцифрену предност, а кад су почетком четврте деонице стекли плус 15, све је било решено.
Србија је од ривала била боља у свим статистичким категоријама осим у шуту са линије пенала. 
Домаћој екипи су припале свбе четвртине осим треће, у којој су Израелци накратко успели да се врате у меч, али нису имали снаге да дођу до преокрета.
У дресу "орлова" истакли су се Богољуб Марковић са 18 поена, Павле Мишић је дао 14, док је Никола Топић постигао 13. Код Израела је најефикаснији био Шакар Дорон са 20 поена, а пратили су га Алон Михаели и Омер Мајер са 10.
Србија ће у суботу од 20.30 у полуфиналу играти против Немачке која је победила Грчку резултатом 78:70. У другом полуфиналу снаге ће одмерити Француска и Шпанија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.