Јокић вратио коњички спорт на спортску мапу Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 16:14

Јокић вратио коњички спорт на спортску мапу Србије

Потпредседница Савеза за коњички спорт Србије Јелена Димитријевић изјавила је да Савезу много значи промоција од стране Николе Јокића. Фото: Танјуг/Синиша Копуновић Отворено првенство Србије у прескакању препона одржаће се од 28. до 30. јула у СЦ Ковилово, а на Србија опен, после >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << много година, стижу такмичари коњичког спорта из иностранства.
Овај међународни турнир окупиће јахаче из Мађарске, Румуније, Бугарске, Македоније, Хрватске, Словеније, Словачке и Србије, који ће се борити за титулу шампиона у четири категорије – деца, јуниори, амазонке и сениори.
„Чека нас пун програм током наредна три дана. Свечано отварање је у петак где ћемо поред такмичења у препонском јахању моћи да видимо и приказ филмских вештиина коња, пони кутак за децу и вожњу фијакера и запрега. Такође друштво соколара ће представити шта њихови соколи могу да ураде. Ми интензивно радимо на популаризацији, на промоцији спорта и могу да кажем да се овако такмичење годинама није десило код нас. Бар не на овом нивоу. Успели смо да привучемо госте из иностранства, из шест или седам земаља из окружења. Надамо се да ће ове године такмичење оставити позитиван утисак, да ћемо моћи да привучемо и госте из других земаља Европе“, истакла је Јелена Димитријевић.
Осврнула се потом на развијеност коњичког спорта у Србији. „Далеко смо од светског нивоа али имамо много перспективних младих јахача. Имамо и квалитетних коња, који су увежени из иностранства. Радимо на томе и да се одгој коња код нас подигне на виши ниво. Ми јесмо у прошлости остваривали битне резултате на Медитеранским и Балканским шампионатима али мислим да сада имамо потенцијал и за Европска првенства. Амазонке нису званична категорија која постоји на светским такмичењима али на нивоу Балкана постоји. Ту се такмиче жене без обзира на узраст, одвојено од мушкараца. У осталим категоријама имаћемо прилику да видимо мушкарце и жене како се равноправно такмиче“, констатовала је Јелена Димитријевић.
Савез за коњички спорт Србије добио је подршку, односно покровитељство Министарства спорта, Олимпијског комитета, Градског секретаријата и целог Града Београда.
„Ништа од овог не би било могуће без помоћи државе. Ми ово радимо под покровитељством Министраства за спорт и без њихове подршке ништа од овог не би било могуће. Такође и Град Београд нас је много помогао, као и центар Ковилово који нам је дао своје терене. Тамо коњ никада није ушаи, тако да све што ћете да видите тамо смо направили од нуле. Значи нам и ово гостовање да примакнемо наш спорт људима, јер мислим да сматрају да је спорт недоступан и да није довољно популаран“, изјавила је потпредседница Савеза за коњички спорт Србије и додала да Никола Јокић са својим истицањем коњичког спорта такође помаже и Савезу.
Sud u Lozani odbio žalbu Kolubare, potvrđene odluke FSS, liga počinje po planu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јокић вратио коњички спорт на спортску мапу Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.