Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 18:40

Батак пред дуел са Апоелом: Велики изазов за нас, бићемо храбри

Играмо против квалитетне екипе, која има искуства у квалификацијама и европским куповима, имају буџет три или четири пута већи од нашег, али једва чекамо меч, рекао је тренер фудбалера Војводине Радослав Батак уочи дуела против кипарског Апоел у другом колу квалификација >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за Лигу конференција.
Први меч између кипарског клуба и Новосађана игра се сутра од 19 сати на ГСП стадиону у Никозији.
"Много зависи од сутрашње утакмице, то је за нас велики изазов, велика шанса. Битно је да будемо храбри, дисциплиновани, да се не уплашимо, да имамо добар улазак у утакмицу, првих 20-25 минута, што због значаја меча, што због временских услова који су тежи неги код нас", истакао је Батак на конференцији за медије у Никозији.
Према прогнози температура ће током меча бити изнад 30 степени, што ће свакако утицати на играче.
"Претходних дана у Новом Саду, по повратку са Похорја, имали смо сличне услове и верујем да ће нам то помоћи", додао је тренер Новосађана.
Батак не може да рачуна на повређене Филипа Малбашића и Асмира Кајевића, који нису ни допутовали на Кипар, а под знаком питања су Стефан Вукић и Андрија Радуловић.
"Чека нас тешких 90 минута, свих пет измена, потребни су нам максимално спремни играчи. Сутра јесте само прво полувреме, али изузетно је важно да бисмо у што бољој позицији дочекали реванш у Новом Саду", јасан је Батак, који није хтео да пореди да ли би било лакше или теже да је тренер Кипрана остао Владан Милојевић, кога је наследио Рикардо Са Пинто.
Првотимац Војводине Никола Чумић рекао је да се екипа дуго спремала за овај меч.
"Свесни смо да нас чека квалитетна екипа са квалитетним индивидуалцима. Поштујемо их, али желимо да им се суптоставимо. Сутра је прво полувреме, надам се доброј партији и позитивном резултату, па да у реваншу пред нашим навијачима изборимо пласман у треће коло квалификација", поручио је Чумић.
Победник дуела између Војводине и АПОЕЛА играће у трећек колу са бољим из двомеча Ворскла Полтава (Украјина) - Дила Гори (Грузија).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.