Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 15:48

Ђере наставио серију у Хамбургу, преко Пеље до четвртфинала

Српски тенисер Ласло Ђере надиграо је Аргентинца Гвида Пељу са 2:1 (6:2, 3:6, 6:3) и пласирао се у четвртфинале турнира у Хамбургу. Иако је био фаворит, Ђере је до победе дошао после неуобичајено дуге и равноправне борбе са знатно слабије пласираним супарником. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ласло Ђере је после одличног старта и победе над Аргентинцем Томасом Ечеверијом од 2:0 (7:6 (7:2), 6:3) наставио победничку серију и против његовог земљака.

Нашем тренутно 57. играчу на светској листи тенисера, требало је два сата игре игре да надигра Пељу, који је на тек 228. месту АТП листе.
Већ од самог старта меча српски тенисер је преузео иницијативу и са два брејка обезбедио сигурно освајање првог сета, па се учинило да ће доћи до победе без већих проблема.
Ипак, у другом сету Аргентинац се успешно вратиo у меч, сачувао своје сервис-гемове упркос чак две брејк шансе Ђереа, да би у шестом гему направио и брејк за предност којом практично обезбеђује изједначење на 1:1 у сетовима.
Одлучујући сет Ђере почиње брејком већ у првом сервис-гему супарника и потом обезбеђује убедљиву предност од 3:0 да би је у наставку сачувао за коначну победу и пласман у четвртфинале.
У борби за полуфинале, Ђере ће снаге одмерити са победником дуела у коме се састају Италијан Лоренцо Мусети и Словак Јозеф Ковалик.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.