Izvor: RTS, 26.Jul.2023, 13:24

Остоја Мијаиловић: Молим без потцењивања кошарке и свега што ми радимо за српски спорт

Председник Спортског друштва Партизан Остоја Мијаиловић истакао је да не треба потцењивати кошарку као спорт и успехе Партизана на том пољу, реагујући на изјаву генералног директора Фудбалског клуба Црвена звезда Звездана Терзића да је кошаркашка Евролига у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << односу на фудбалску Лигу шампиона "другоразредно такмичење" .
Генерални директор Фудбалског клуба и председник Спортског друштва Црвена звезда Звездан Терзић гостовао је у емисији "Око" у којој је говорио о плановима клуба у предстојећој сезони и истакао да је београдски тим доста напредовао и да је прерастао надметање у домаћој лиги.

Терзић је у једном од одговора током интервјуа истакао да је кошаркашка Евролига у односу на фудбалску Лигу шампиона "другоразредно такмичење".
"Председник Спортског друштва Црвена звезда треба да зна основне бројеве када прича о Евролиги и кошарци као спорту. КК Партизан је у прошлој сезони као домаћин дочекао 540.000 навијача, који су купили карте за непуних шест милиона евра. Нисам сигуран да сви српски фудбалски клубови заједно имали тај број навијача у минулој сезони и укупно приходовали шест милиона евра од продаје карата. Србија је земља кошарке и славних кошаркаша пре свега, уз сву част фудбалу и фудбалским легендама. ФК Црвена звезда ове сезоне игра одличан фудбал, верујем да ће представљати Србију на прави начiн у Лиги шампиона, али молим без потцењивања кошарке и свега што ми радимо за српски спорт", поручио је председник Кошаркашког клуба Партизан.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.